Nouă motive pentru a deveni Rotarian:

  1. Prietenia: Într-o lume din ce în ce mai complexă, Rotary răspunde uneia dintre nevoile umane fundamentale: nevoia de prietenie. Aceasta reprezintă una dintre cele 2 motive pentru care Rotary a fost înființat, în 1905.
  2. Dezvoltarea afacerilor: Cel de-al doilea motiv inițial pentru înființarea Rotary este dezvoltarea afacerilor. Cu toții ne dorim să fim conectați în viața de zi cu zi. Rotary include fiecare sector al comunității de afaceri. Membrii cluburilor provin din toate domeniile de activitate. Rotarienii se ajută unul pe celălalt și, împreună, îi ajută pe alții.
  3. Creștere și dezvoltare personală: Activarea într-un club Rotary contribuie la creșterea și educația membrilor, într-un mod firesc, în ceea ce privește relațiile interpersonale și dezvoltarea personală.
  4. Dezvoltarea abilităților de leadership: Rotary este o organizație creată pentru lideri și contribuie la dezvoltarea capacității de a motiva, influența și îndruma lideri.
  5. Cetățeni ai comunității: Activarea într-un club Rotary ajută membrii în a deveni cetățeni mai buni ai comunității. Fiecare club Rotary este format din cetățeni activi ai comunităților locale.
  6. Educație continuă: În Rotary, membrii rămân informați în legătură cu ceea ce se întâmplă în comunitatea lor, în țară și în lume. Fiecare întâlnire reprezintă o oportunitate de a asculta vorbitori diferiți și de a discuta despre o varietate de teme de actualitate.
  7. Entuziasm și distracție: Rotary include distracție, multă distracție. Fiecare întâlnire este entuziasmantă. Proiectele clubului sunt entuziasmante. Activitățile sociale sunt entuziasmante. A-i ajuta pe alții te umple de entuziasm și voie bună.
  8. Abilități de a vorbi în public: Multe persoane care au devenit Rotarieni aveau, înainte, o teamă de a vorbi în public. Rotary contribuie la dezvoltarea încrederii și a abilității de comunicare în public și reprezintă o oportunitate de a exersa și perfecționa aceste abilități.
  9. Cetățean al lumii: Fiecare Rotarian poartă un pin pe care este scris “Rotary International”. Există doar câteva locuri pe glob care nu au un club Rotary. Fiecare Rotarian este binevenit – și chiar încurajat – să participe la întâlnirea oricărui club din cele 46.000 din peste 200 națiuni și regiuni geografice. Acest lucru înseamnă prietenii câștigate imediat în comunitatea locală și în comunitățile din întreaga lume.

Aceste nouă motive au fost descrise de Keizer Rotary Club din Keizer, Oregon.