Cluburile Rotary Arad, Rotary Arad Cetate, Rotary Curtici, Rotaract Arad, Rotaract Arad Cetate, Interact Arad și Interact Arad Cetate, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, continuă programul „Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Cluburile Rotary Arad, Rotary Arad Cetate, Rotary Curtici, Rotaract Arad, Rotaract Arad Cetate, Interact Arad și Interact Arad Cetate, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor ca activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
În acest an s-au alăturat inițiativei „Promenada Inimilor” 38 de orașe din Romania și Moldova.
„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu – Preşedintele Fundației Române a Inimii.

Traseul din Arad are o lungime de 2 km și începe din dreptul pasarelei peste Mureș de la Podul verde (pe partea de sus a falezei de pe Malul Mureș̦ului), până la Hotelul Coandi.
Lansarea traseului a avut loc în data de 30 septembrie 2023, prin organizarea unei plimbări în grup, la care au invitați să participe toți locuitorii oraşului Arad. Alături de noi au fost prezenți Primăria Municipiului Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, clubul Lions.
„Sărbătorim Ziua Mondială a Inimii, prilej de reflexie și de adoptare a unui stil de viață activ, pentru ca oamenii din întreaga lume să aibă grijă de inimile lor. Suntem bucuroși că arădenii au fost alături de noi în număr atât de mare, conștientizând și promovând astfel sănătatea cardiovasculară printr-o plimbare pe Malul Mureșului, acționând acum pentru a trăi mai mult, mai bine și mai sănătos”, afirmă Nilă Andrei Florin, Preşedinte al Clubului Rotary Arad Cetate.
Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Gânduri de apreciere se îndreaptă către Primăria Municipiului Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Clubul Lions Arad, Palatul Copiilor Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi Arad” – vă mulțumim pentru sprijin și implicare! O inimă sănătoasă înseamnă o viață frumoasă!