,,Oamenii au nevoie de oameni. Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim.” D. M. Lavson
Data de 4 octombrie 2022 a fost o zi deosebită pentru toți cei implicați în sistemul educațional românesc și care desfășoară activități de voluntariat. Astfel, Colegiul ,,Moise Nicoară” Arad a găzduit Gala Voluntariatului SNAC – Strategia Națională de Acțiune Comunitară, ce dezvoltă si promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi si cadre didactice în comunitățile locale din Arad pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate.
În semn de recunoștință și prețuire a contribuției permanente și eficiente aduse în implementarea inițiativelor de voluntariat ale Inspectoratului Școlar Județean Arad și pentru participarea activă la viața comunității arădene, „Diploma pentru sprijin și implicare” a fost decernată clubului Rotary Arad Cetate, reprezentat prin președinte, d-na prof. Marilena Diaconescu, în cadrul proiectului educativ județean „ARADUL IERI, ASTĂZI, MÂINE”, pentru promovarea patrimoniului cultural arădean, material și imaterial, a tradițiilor și valorilor locale.