În data de 14 iunie 2023, a avut loc etapa județeană a celei de-a doua ediții a concursului „Aradul ieri, astăzi, mâine”, organizat de Clubul Rotary Arad Cetate în parteneriat educațional cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

„Aradul, ieri, astăzi, mâine” reprezintă un proiect educațional, la nivelul județului Arad, care prezintă noua generație într-un mod original, autentic și cu valoare. Copiii, mândri de obiceiurile și moștenirea trecutului, au depus un efort comun, susținând prezentări de excepție pe tema promovării tradițiilor și valorilor locale.

Cadre didactice, reprezentați ai instituțiilor culturale locale și ai mediului academic arădean, și nu în ultimul rând, părinți emoționați, au fost cu toții alături de copii de excepție, care ne-au încântat sufletul prin voioșia și spiritul lor curat, într-un proiect atât de amplu, derulat pe parcursul a aproximativ 4 luni.

Dacă prezentul ne oferă o tumultoasă realitate, cu siguranță, însă, proiectul educațional „Aradul ieri, astăzi, mâine” își propune ca obiectiv moral, conservarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor de odinioară din arealul arădean. Frumusețea obiceiurilor, frumusețea limbii române, a diversității graiului și portului popular autentic vor fi întotdeauna adevărate comori de o inestimabilă valoare pentru istoria și cultura românească.